Sunday, May 23, 2010

selamat pagi semua..!


kali nih ape yer fara nk tulis kat entri nih..ermm pasal baju..ahaa fara ade mcm2 jenis koleksi baju tau..dari pelbagai jenis material,macam cheongsam,lycra,chiffon..n byk lagi la..tapi yg paling fara suka skrg nih korean fashion..aaaa sangat2 suka la..geram nengok sbbnye smue cute2 blaka..kalau pkai tu terasa diri seolah2 cute sgt ekekee..perasannye la =p!
sbb ape yg m'bezakan korean clothes ngan mesia punye sbbnye ade stau je..design nye yg always up to date..n sgt2 gojes..tapi pelik gak time fara gi korea dulu xnampak lak baju2 nih dorg jual kat sn..mayb xperasan agaknye..nk tau x?masa 1st time fara smpai korea kn..fara agak terkejutla..sbb ape tau?sbb dorg nih smue sgt stylish..smue peringkat umur mcm tu..lagi2 time winter mmg suke gojesla..sbb time tu je dorg nk melaram lebeh2..time2 lain xde..dgn cardigan nye warna warni dah mcm kaler plangi,pastu ngan skirt,legging,bj sejuk dorg smue cantik2..mmg dorg pandai bergaya..dari yg kecik smpai yg dah berumur smue mcm tu..
fara sampai ralit tgk cara drg berfesyen mmg ade class!
berlainan ngan cara pakaian blah europe..fara bkn nk kata dorg nih xreti fesyen..reti je..tapi mcm stgh2 negara..cthnye england..time fara gi london time winter..cara pakaian dorg lai sket..baju2 dorg smue ala2 softisiketed(cani ke eja??lantakla..hehe)mcm gaya classy gitu..
cantik jugak mcm modern classic..erm kalau u all smue nk tau..negara yg mmg kaki fesyen nih smue terletak kat bhgn asia..mcm jepun,taiwan,china n korea..smue negara yg fara sebutkn tadi mmg pro la bab2 fesyen..bagi je pape kat dorg taula dorg nk buat..
okey mcm taiwan dorg nih ade bhgn2 fesyen yg mmg bagus..taiwan fesyen yg byk ikutan fesyen rambut sbb dorg ramai hairstylist dari sn..mmg pandaila nk mengouter rambut..haha
jepun ngan korea lak mmg bagus bab baju2 nih..kirenye apa yg dorg pkai confirm akan jadi ikutan kita..china lak bagus sbagai penjual n pemborong baju2 seantero dunia..baju2 yg kita pkai skrg nih smue dari china tau...jgn lak xtau yer..pastu setiap jenama yg terkenal dari sluruh pelosok dunia nih dtg kat china beli ngan china letak branding sdri..mcm paul smith,raoul etc..
bila dah letak brand sdri maka baju tu pun jadi mahal la..sbbkn jenama nye..
kalau nk ikutkn beli je kat cina bleh dapat harga borong pastu bubuh tag brand sdri hehehe
ermm kalau la fara ade rezeki lbeh nnt igt nkla buat bisnes baju n tdg nih..tapi harap2 adela yg nk membelinye nnt.. =)
harap impian fara nih mejadi kenyataan suatu hari nnt dan bila hari tu menjelang tiba mesti smuenye akan menjadi sgt2 indah sbb fara nk jadi bussineswoman yg berjaya insyaAllah..sbb fara minat2 sgt2 buat bisnes nih..dalam family fara xde sorang pun yg minat mcm nih..fara sorang je..kalau nk ikutkn hati nih banyak bende yg fara minat n suka nk buat..tapi rasenye baik fokuskn satu2 dulu..ermm fara nk jadi mcm bakal mak mertua fara...sangat mengagumi diri dia..
sgt berkaliber,sgt komited ngan keje n seorang bussineswoman yg berjaya..itula idola fara..nk ikut jejak mama n jadi mcm mama.. =)
semoga ape yg fara rancang nih diberkati n lancar sentiasa..aminn =)

p/s:nk makan jap..nnt kita sambung cite lagi =)

1 comment: